Якщо хочеш передбачити майбутнє – створи його сам.

Інклюзивна освіта – перспектива нова.
Хоч різні можливості – рівні права!
Кожна дитина – це цілий світ,
Освіта, повага і рівність для всіх!

среда, 17 февраля 2021 г.

Безпека дитини з ООП вдома

 

Пам’ятка для батьків

«Безпека дитини з ООП вдома»

 

·         НІКОЛИ! не залишайте дитину саму вдома!

·   НІКОЛИ! Не залишайте дитину у ванній кімнаті одну під час купання. Перетворіть повсякденний ритуал у цікаву гру, але під вашим пильним наглядом!

·       Вікна в кімнаті й вихід на балкон повинні бути наглухо закриті, за винятком фрамуг.

·   Всі електроприлади, що представляють небезпеку життєдіяльності дитини, необхідно вимкнути й по можливості ізолювати від дитини.

·         Іграшки не повинні перебувати на висоті, що перевищує ріст дитини, тому що дитина намагаючись дістати іграшку із шафи може заподіяти собі травму при падінні.

·         Газовий вентиль на трубі необхідно перекрити, тому що газова плита й газовий водонагрівальний стовпчик представляють для дитини найбільшу небезпеку.

·         Не треба на газовій плиті залишати каструлі й чайники з гарячою водою, тому що перекинувши їх, дитина може одержати опіки несумісні з життям.

·        Засоби для миття посуду й прибирання приміщення також варто охороняти від дитини, тому що велика ймовірність їхнього використання не за призначенням, що також може призвести до різних отруєнь й опіків шкірної поверхні й слизової оболонки;

·    Подбайте про те, щоб усі ліки знаходилися в недосяжності дитини. Різнокольорові таблетки вона може сприйняти за цукерки!

·  Якщо ви користуєтесь сірниками, їх варто тримати в недоступному для дітей місці!

·  Попіклуйтеся про те, щоб дитина не мала доступу до розеток.

·  Сховайте всі гострі предмети (голки, ножі) та ножиці. Навіть якщо дитина вміє користуватися ножицями, не допускайте, щоб вона самостійно користувалася ножицями без вашого нагляду!

  Спробуйте обігравати небезпечні ситуації у сюжетно – рольових іграх, наприклад «Пожежна бригада», «Швидка допомога» «Рятівники». Під час гри обов’язково промовляйте певні правила безпечної поведінки, робіть висновки та спонукайте малечу до висновків (чому саме сталася така ситуація? Чи можна було їй запобігти?)

І головне- будьте здорові, спокійні та пильні!


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Як захистити себе та рідних від COVID-19:

  Щоб уберегти себе та своїх близьких, необхідно чітко дотримуватися відповідних рекомендацій. Не займайтеся самолікуванням і одразу звертай...